Sunday, 26 May 2013

Part 1: MinYak YaNg SamPaH

Minyak Mula~~

Ini memang lawak~~~~~

Asal Usul Petrol

Minyak oh MinyakTerkini! Penurunan Harga Minyak. 

Pakatan Rakyat hari ini mengesahkan bahawa semua harga minyak akan diturunkan sebanyak 50 sen se liter, di semua stesen minyak yang terletak di negeri negeri yang ditadbir oleh Pakatan Rakyat. 

Negeri negeri yang terlibat adalah Pulau Pinang, Kelantan dan juga Selangor. 

Perkara ini disahkan oleh setiausaha Pakatan Rakyat negeri selangor, selepas selesai sahaja Mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Rakyat yang berlangsung di Shah Alam sebentar tadi. 

Majlis Presiden dalam Mesyuarat nya petang tadi, sebulat suara bersetuju untuk menghapuskan cukai yang dikenakan pada premis premis syarikat minyak, dengan itu harga minyak manpu diturunkan sebanyak 35 peratus untuk setiap kategori akan berkuatkuasa pada pukul 12 malam ini. 

Sumber itu juga menegaskan, penurunan harga tersebut juga akan dapat dinikmati oleh semua kenderaan yang mengisi minyak di stesen tersebut walaupun tidak menpunyai no pendaftaran negeri Pakatan Rakyat. 

Berikut adalah senarai minyak yang terlibat dengan penurunan harga; 

1.Minyak Angin 
2.Minyak Senyonyong 
3.Minyak Gamat 
4.Minyak Dagu 
5.Minyak Pengasih. 

Harap maklum!
# Post pasal penurunan harga minyak ni memang mengharu-birukan cik bee, beliau terus bercadang nak pergi stesen petrol terdekat untuk isi minyak sepenuh-penuhnya.

2 comments:

  1. HAHAHA....hadoyai..tgh pokai mcm tu lah...tak pikir dah kesahihan benda tuh..

    ReplyDelete
  2. kalo la kete bley jalan kai minyak masak je~~~haha

    ReplyDelete